Кармен
Кармен

На 31-ви март от 19 часа в залата на Държавна Опера Бургас на публиката ще се предостави възможността да съпреживее отново вечната история за внезапно пламнала страст, отблъскване, емоционална реабилитация, сблъсък на два свята, които неудържимо се привличат, а опустошителните чувства ги унищожават – с операта „Кармен“ от Жорж Бизе.

Драматичният сюжет на една от най-популярните опери в световен мащаб винаги звучи актуално. Независимо от епохата, в която живеят, хората неизменно носят идентични чувства, стремления, а отношенията им са базирани на общочовешки норми, които са неподвластни на времето.

Операта се е превърнала в емблематична – не само заради красивата музика на Жорж Бизе, характерна с изящна мелодична линия, както и музикалните мотиви, които са придобили самостоятелна популярност, а и заради историята, която продължава да вълнува и да предизвиква разнопосочни чувства.

Зад диригентския пулт ще застане маестро Иван Кожухаров, който има таланта и капацитета да превърне всеки спектакъл или концерт под неговата палка в музикално събитие.

В ролята на знаменитата страстна циганка Кармен, която е обект на силни и неконтролируеми чувства, безумна ревност, водеща до фатална развръзка, ще бъде невероятното мецосопрано Даниела Дякова, която не крие своето пристрастие и емоционалната си връзка с тази сложна драматична роля.

Нейният плътен и наситен глас, с богатство на тембровите нюанси, е изключително подходящ за противоречивия образ, който ще изгради на сцената на Бургаската опера на 31-ви март.

На спектакъла на 31-и март именитото мецосопрано Даниела Дякова ще бъде в партньорство с Георги Динев, гост, който ще влезе в ролята на Дон Хосе – разкъсван от вътрешни противоречия.

Баритонът Александър Крунев ще бъде матадорът Ескамилио, който грабва сърцето на Кармен и предизвиква неуправляемата ревност на Дон Хосе, довела до трагичен край.

Сопранът Нона Кръстникова ще се превъплъти в образа на Микаела, басът Диман Панчев ще бъде Цунига, баритонът Бранимир Недков – Данкайро, тенорът Яни Николов ще влезе в ролята на Ремендадо, басът Костадин Мечков – Моралес, като Фраскита на сцената ще се представи сопраното Стефка Христозова, Лина Пеева ще бъде в ролята на Мерцедес.

Режисьор на постановката е Дарина Главанакова-Бакърджиева, художник – Мария Трендафилова, диригент на хора – Невена Михайлова, хореографията е на Недко Георгиев, концертмайстор – Христо Белчев, помощник-режисьори – Лина Пеева и Петър Тихолов, суфльор – Дора Фъртунова , субтитри – Сребрина Славова, корепетитор – Райна Попова.

В мащабния атрактивен спектакъл вземат участие оркестърът, хорът и балетът на Държавна опера – Бургас.

Билети – на касата на Операта, каса „Часовника“, в мрежите на Grabo и Eventim, както и в препратката „Купи билет“ в програмата в официалния сайт на Бургаската опера: https://operabourgas.com/bg/programme.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви