Слънчев бряг
Туризъм

В следващите месеци предстои да се направи сериозен анализ на дейността на структурата със 75% държавно участие „Слънчев бряг“ АД и да се вземе решение дали ще продължи да функционира и ако да, по какъв начин. След изслушването на доклада на директора на дружеството, Златко Димитров на редовното заседание на Парламентарната комисия  по туризъм стана ясно, че дружеството трупа сериозни дългове на базата на слаба ефективност.

Това коментира бургаският народен представител от „Продължаваме Промяната“ и член на постоянната Комисия по туризъм в НС – Димитър Ташев.

Димитър Ташев
Димитър Ташев

„Дружеството акумулира милиони левове загуба през последните години. От 2009 г. липсва събираемост на задължения от поддръжка на инфраструктурата в Слънчев бряг. В същото време годишният разход за 24 души персонал и още петима в борда на директорите  за изминалата година възлиза на 708 хиляди лева. Предвид, че средната заплата на служител по думите на г-н Димитров е 1000 лева, калкулацията е меко казано интересна“, каза още депутатът.

По думите му притеснително е, че „Слънчев бряг“ АД разчита всяка година на приход от близо 1 млн. лв. от съдебно дело срещу „В и К“ – Бургас за използването на инфраструктурата. „На практика излиза, че едно държавно дружество захранва друго. Не мисля, че да се разчита на приходи от съдебни битки е решение“, коментира още Димитър Ташев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви