Представители на „Възраждане“ ще се срещнат с жените на задържаните в Мариупол 19 моряци и кораба „Царевна“. Срещата ще се състои  днес от 10 часа в офиса на партията във Варна. На  нея ще присъстват и съпругите на всичките 19 български моряци, които от 24 февруари са блокирани в украинския пристанищен град Мариупол. На пресконференцията ще присъстват и представители на българската фирма – собственик на кораба – „Шипман“.

От парламентарната група на Възраждане открито обвиниха правителството в абсолютно бездействие по казуса с българските моряци.

За BurgasNews лидерът на партията Костадин Костадинов заяви, че от тяхната партия са поставили въпроса пред министъра на външните работи Теодора Генчовска, а лично Костадинов е уведомил и премиера Кирил Петков.

„За съжаление българската държава не е направила нищо до момента. Възраждане настоява българската държава да предприеме незабавни действия за освобождаването на кораба“, заяви пред репортер на BurgasNews Костадин Костадинов.

Председателя на патриотите подчерта, че руската страна в конфликта е съгласна да освободи кораба и екипажа му да се прибере при роднините си в България.

„Просто украинската страна не желае да го направи“, заключи Костадинов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви