земята
Да пазим нашия дом

България се присъединява към световната инициатива „Часът на земята“, посветена на опазването на околната среда.

Всеки може да подкрепи кампанията, като угаси светлините в своя дом в 20 30 ч. тази вечер за един час, каза за БНР Константин Христов от организацията WWF България.

„Гасенето на светлините е традиция, която датира от над 15 години, като символ на обединение на хората в името на опазената природа. Тази година очакваме милиони хора от 190 страни по света да изгасят осветлението в домовете си, отправяйки призив за едно по-отговорно общо бъдеще“, каза Христов.

Редица емблематични сгради в София тази вечер също ще изгасят за час външното си осветление. През целия ден много от светофарите в центъра на столицата ще светят със зелени сърца, предвидено е и специално събитие за инициативата, което ще се проведе пред Народния театър „Иван Вазов“.

„Където ще нареждаме красива мозайка от капачки във формата на планетата Земя, а пък завършената арт инсталация, която предстои да изградим, ще бъде изложена на обществено място в столицата, така че да изпраща силно послание за мир и да ни напомня, разбира се, да пазим нашия общ дом, планетата, всеки ден“, каза Константин Христов.

Тазгодишната кампания „Часът на земята“ е с призив за мир и за обединяване на усилията на световната общност за скорошен край на войната в Украйна.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви