"Възраждане" иска оставка на кабинета

„Възраждане“ настояха за оставката на кабинета и за предсрочни парламентарни избори. Според Костадин Костадинов те щели да бъдат своеобразен референдум „коя политика ще бъде подкрепена – дали политиката, която „Възраждане“ защитава за национална независимост, за възстановяване на суверенитета и на Българската армия, или политиката, която има за цел да замесва България в чужди конфликти“.

Това обяви председателят на партията на брифинг в парламента, като обяви и, че „Възраждане“ започва подготовката на серия от действия „срещу допускането на чужди войски на наша територия“. Костадинов посочи, че в рамките на по-малко от пет дни се оказва, че са взети две отделни решения за разполагане на допълнителни военни части на територията на България – американска рота „Страйкър“ и „втора бойна група на НАТО, този път от военнослужещи от Великобритания“.

Костадинов уточни, че в рамките на следващите десетина дни ще организират серия от събития и едно голямо в София.

„Ще направим всичко необходимо, за да стане ясно не само на управляващите, но и на хората извън страната, че българският народ не одобрява тази политика, че българският народ не одобрява в неговата столица чужденци да веят своите знамена и да се разпореждат така все едно са си у дома“, коментира той.

Костадинов посочи и че вчера в нашата страна е проведен „чужд митинг“, на който е присъствало почти цялото държавно ръководство, почти целия Министерски съвет и почти всички представители на парламентарните групи на ГЕРБ, „Продължаваме Промяната“, „Демократична България“, на който, по думите му, са се веели само чужди знамена, включително на терористични организации. Всичко това остана без особен коментар, може би защото чуждите знамена бяха украински и се говореше само на украински език, коментира председателят на „Възраждане“.

„Имаме информация, че на територията на нашата страна са се промъкнали хора, които са части от украинските паравоенни организации „Азов“ и „Айдар“. Имаме информация, че вчера те са присъствали на този митинг и една част са подготвяли провокации, които по една или друга причина не са се случили засега“, каза Костадинов и отправи въпрос към ДАНС – как е гарантирана националната ни сигурност. За нас не остава друго освен да подготвим контрадействия, допълни той.

Според председателя на „Възраждане“ това правителство, с политиката за разполагане на чужди войски на наша територия, представлява заплаха за националната сигурност.

Що се отнася до изказването на руската посланичка, той посочи, че никой друг освен българските граждани няма право да говори от името на българския народ. Дори и българското правителство няма право понякога да говори, защото се случва решенията да се разминават с желанията на българския народ, допълни той.

Преди „Възраждане“ и от ГЕРБ-СДС поискаха оставката на кабинета „Петков“, а от ПП в декларация призоваха „мъдрото българско общество“ за времето, което една промяна изисква.

1 КОМЕНТАР

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви