Асен Василев
Асен Василев

Най-накрая се действа по закон, заяви вицепремиерът Асен Василев по отношение на снощните арести на бившия премиер, министри  и ПР-ът на ГЕРБ. Разследването е по сигнал на Васил Божков и агенция Държавен финансов контрол за укриване на 556 млн.лв. такси от хазарт.

Попитан дали това е репресия, както твърдят от ГЕРБ, Василев отговори:

Репресия е когато бият студентите зад колоните на Министерски съвет. Репресия е когато държиш някого 5 часа на площада с белезници, всички да го гледат и да го снимат. Снощи нямаше репресии. Полицията си вършеше работата.

„По отношение на ареста на Арнаудова, която твърди, че е арестувана пред детето си, трябва да кажа, че половин час преди ареста тя е говорила по телефона с медии и е написала в социалните мрежи, че претърсват дома й. Това означава, че е знаела и е можела да спести на детето си ареста“. Това уточни Василев

Другият вицепремиер Корнелия Нинова заяви:

Нашата позиция по отношение на ГЕРБ е последователна и еднозначна. За нас управлението на ГЕРБ беше задкулисие, паралелна държава и още през 2018г. обявихме, че се крадат 10 млрд.лв. и внесохме сигнали за корупция.

В следващите часове и дни органите трябва да си свършат работата и да се запознаем с доказателствата. Не бяхме информирани за ареста на Бойко Борисов.

Запитана дали ще се разреши износа на оръжие за Украйна, Нинова заяви, че е категорично против и няма да го позволи.

Справедливостта на е възтържествувала докато не се произнесе съда. Аз не се меся по никакъв начин в работата на правоохранителните органи.

Това заяви президентът Румен Радев.

Трябва да бъдем солидарни с украинския народ и да помагаме, но който вземе решение за предоставяне на оръжие , трябва да се изправи пред обществото и да обясни риска. Така президентът коментира искането да се предоставят оръжия на Украйна.
Не трябва да допускаме българските граждани и нашите стратегически обекти да останат без охрана.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ каза, че човек, който е нарушил конституцията, не може да заявява „Никой не е над закона!“, визирайки премиера Кирил Петков. Той коментира аргумента „Неотложност“ за ареста на Бойко Борисов като неадекватен и каза, че със същия аргумент може да се арестуват и други политици и медии, както и всеки гражданин.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви