Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Кирил Петров, обвинен за това, че направил опит умишлено да умъртви 21-годишно момиче.

Съдията остави в ареста Петров директно след думите на прокуратурата и адвокатите на обвиняемия.

В съдебната зала Кирил, придружен от майка си, не коментира случилото се преди дни. Той поиска от съдията да бъде пуснат под домашен арест.

„Нямам намерение да бягам или да влияя. Не искам да оставам в ареста“, коментира той.

От прокуратурата заявиха, че има достатъчно събрани доказателства, чрез които да се направи обосновано предположение, че именно Петров е извършил престъплението. Освен това можел да избяга или извърши друго престъпление, след като преди време е имал агресивно действие, свързано с използването на газово оръжие.

21-годишният бургазлия може да получи до 10 години затвор за извършеното.

Адвокатите на Петров поискаха домашен арест за клиента. Според тях все още не са събрани достатъчно доказателства, които до доказват вината на обвиняемия, а разследването било още в началото.

Изтъкнатите от защитата обстоятелства за чисто съдебно минало на Кирил Петров, младежка възраст и адресна уседналост на обвиняемия, обсъдени в светлината на повдигнатото обвинение и в съвкупност с анализираната презумпция за реални опасности от укриване и извършване на друго престъпление, както и необходимостта от създаване на гаранции за неговото явяване и участие в наказателното производство, не преодоляват съществуващите рискове и не обосновават налагане на по-лека мярка за неотклонение“, казва в мотивите си Окръжен съд – Бургас.

Припомняме, че Петров е обвинен, че намушкал с нож в областта на главата 21-годишно момиче, обитаващо жилището заедно с 27-годишната си сестра.

Пострадалата е откарана в УМБАЛ – Бургас, където стартирали спешна оперативна намеса за спасяване на живота й.

На мястото на инцидента пристигнали полицейски служители, които установили, че на адреса, обитаван от две сестри, имало младежко събиране.

След приключването му в жилището останал да спи 21-годишния бургазлия, както и наемателките на квартирата.

По неустановени до момента причини мъжа, след употреба на значително количество алкохол, намушкал с нож в областта на главата 21-годишната бургазлийка, чиято сестра в опита си да я защити също получила прорезни рани по лявата ръка.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви