Къмпинг Каваци
Къмпинг Каваци

Съдебен изпълнител продава на части емблематичния къмпинг „Каваци“, който е свързан със семейство Евгения и Николай Баневи.

Три обяви за общо над 4 милиона лева начална тръжна цена са в ход за къмпинг „Каваци“. Тежестите върху имота са много, сред искателите е община Созопол. Данък сгради и такса смет не са плащани за 11 години назад.

„Бяха направени споразумения за плащане, доброволно плащане с тяхната фирма, което те съответно не изпълниха“, каза Тихомир Янакиев, кмет на община Созопол.

Със заповед на кмета 14 временни обекта са премахнати – навеси, барбекюта.

„Мисля, че стратегията ни е правилна и честна, най-малкото към хората на Созопол, защото тези господа, дами и господа, дължат една сума от порядъка на малко над 800 000 лева. Това са данък сгради и такса смет, формирана от 2011 г. досега“, заяви Янакиев.

„Дружеството не коментира това, че има задължения към община Созопол, но те в никакъв случай не са в размер 800 и кусур хиляди, тъй като най-голямата сума се формира от последните 5 сезона, в които дружеството не е във владение на къмпинг „Каваци“, обясни Евгения Банева, управител на „Хелио-тур-С“ АД.

От години там има проблеми със собствеността както между фирми, така и с физически лица, които са възстановили имотите си. Нов собственик на парцел до къмпинга е единственият човек, когото срещаме в студения ден.

„Чувам, че има някакви драми между Баневи и някакви други хора, но не мога да кажа със сигурност. Аз не се притеснявам за проблеми, не виждам какъв проблем и от кой трябва да имам проблем“, заяви Марио Тенев, нов собственик на имот до къмпинга.

Баневи заявиха, че ще заведат ново дело срещу държавата в Страсбург за престъпно бездействие по казуса с къмпинг „Каваци“.

„Те са ползвали услуга, която не са изплащали, те ли са най-хитри и умни да спрат да си плащат всичко чрез разни съдебни приоми на адвокатите им, толкова години да се паразитира един вид“, коментира кметът на община Созопол.

Търгът за къмпинга е обявен за 5 април. Независимо дали ще се стигне до продажба, или не, това няма да попречи на функционирането му през летния сезон.

btv.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви