Бунище Банево
Бунище Банево

Възмутена гражданка от бургаския квартал Банево – Яна Николова, подаде сигнал до редакцията на BurgasNews за нерегламентирано сметище, в което недобросъвестни граждани са превърнали

площадка между улиците „Анушка Драгиева“ и „Осми Март“, в квартала.

Репортер на BurgasNews посети мястото и установи, че на площадката е поставен контейнер за растителни отпадъци. Но заедно с тях са струпани камара битови и строителни материали, остатъците от разфасовани  два матрака,  гуми, тоалетни казанчета за вода  и още голямо разнообразие от неорганични боклуци.

„Боклукът е целогодишно там, защото и контейнера за органични отпадъци е поставен на това място. Не в това е проблемът. Проблемът е в самосъзнанието на някои граждани и държавната администрация на местно ниво. „Бай Ганьо“ вижда, че това е контейнер специално за органичен боклук, но изсипва всичко, което му дойде на ум, край него. Трева и клони са премесени с битови и строителни материали“, обяснява г-жа Николова.

Жената твърди, че многократно с нейни съкварталци са уведомявали кметския наместник, но резултат не е имало никакъв.

„Чакат хората да се възмутят. Изпращат багер и камион, изриват боклука, но след два дни е същата работа. Предложили сме да сложат камери. Така ще могат да заснемат нарушителите, а глобите ще им покрият разходите за почистването. Какъв е проблемът? Нима общината няма пари за една-две камери ли? Това може да продължи до безкрай’, разказва потресената жена.

От BurgasNews видяхме, че в действителност има обособено място за отпадъците – площадка с поставен контейнер на нея. Но в радиус от 10-15 метра всичко е засипано с всякакъв вид боклуци. Има и предупредителна табела, заплашваща нарушителите с глоба от 500 лева.

„Как ще ги хванат, за да ги глобят, ако не се случи по случайност да ги засекат на място“?, чуди се жената.

Яна Николова твърди, че многократно е сезирала със снимки и постове кмета на Община Славейков – Тодор Колев.

„ Качвала съм снимки и съм писала възмутителни постове във фейсбук групата „Ветрен, Банево, Минерални бани“. Кметът е нейн админ. Но той ми се присмиваше на публикациите, че съм се вживявала много“, твърди Яна.

Жената разказва, че сега, през зимния сезон е търпимо, но през лятото не се издържа от миризмите,  носещи се  от сметището, което е на буквално метри от пътните им врати.

Потърсихме за коментар кметския наместник на ЦАУ „Освобождение“, в к-с  Славейков  – Тодор Колевн, но на посочените телефони никой не отговори.

От редакцията на BurgasNews запазваме правото на отговор на административните служители. В случай, че искат да се свържат с нас моля, да го направят на посочените в сайта телефони.

 

 

 

2 КОМЕНТАРИ

  1. Тодор Колев нестава за нищо, тъп гербаджия,а за местният Манчо без коментар…ракия да има другото не е важно

  2. ТО В БАНЕВО ИМА СУМА ТИ СМЕТИЩА. МАНЧО ДОНЧЕВ ПРОПАДНЯКА ЗАНИЩО НЕ СТАВА, ЩО НЕ ГО МАХНАТ ОТ ОБЩИНАТА НЕ ЗНАМ. НАТРЕСАХА ГО НА ХОРАТА ЗОРЛЕН. НА НЕГО МИЛИНКИ И РАКИЯ МУ ДАЙ, НЕ СТАВА ЗА НИЩО ДРУГО…

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви