Четирима хандбалисти от Бургас проведоха подготовка с националния отбор на България – юноши до 18 г. В състава от 22-ма играчи, селектиран за участието на страната ни в M18 EHF European championship, са включени двама състезатели от ХК „Фрегата“ – Станислав Василев, Никола Анастасов, и двама от ХК „Албатрос“ – Марио Марев, Димо Георгиев.

Под ръководството на треньорския щаб – селекционера Йордан Димитров и помощника му бургаския специалист и треньор в ХК „Фрегата“ Иван Радев, родените 2004/2005 година състезатели направиха първи тренировъчен лагер в Габрово, където изиграха две контроли.

В състава са включени още петима от „Локомотив“ ГО, по двама от „Осъм“, „Раховец“ и „Добруджа“ и по един от „Шумен 61“, „Локомотив“ Мездра, „Интер“ Благоевград, „Спартак“ Варна, „Спартак“ Плевен“, „Асти“ Хасково.

Плановете са тимът да се събира всеки месец за по-кратки лагери, в които обаче да провежда по една-две контролни срещи за сработване на състава и трупане на игрови опит. На състезателите ще бъде изготвена програма за индивидуална физическа подготовка, която трябва да следват между лагерите.

EHF European championship M18 в Израел е от 7-ми до 13-ти август тази година. Осем отбора ще премерят сили в Тел Авив. Жребият отреди на тима ни място в предварителна група „В“ заедно с Литва, Грузия и домакина Израел. В другата група са съставите на Нидерландия, Чехия, Гърция и Молдова.

Лагерът в Габрово е до днес, като преди обед националите излизат срещу „Локомотив“ (Горна Оряховица).

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви