В подкрепата на бежанците от Украйна се включи и ФК „Черноморец 1919“. От ръководството подават ръка на децата футболисти и техните семейства.

Безплатни тренировки и спортна екипировка за всички деца от Украйна, намерили убежище в Бургас, ще осигури футболният клуб.

На семействата на спортистите от „Черноморец“ Одеса, които изберат да тренират в школата на „Черноморец“, ще им бъде осигурено и безплатно настаняване в специално приготвени за целта домове. Това съобщиха от ръководството на бургаския клуб.

„Като социално отговорен клуб, „Черноморец“ ще се включи в подкрепа на бежанците от Украйна. Както е известно, на териториятa на страната се води война и много семейства емигрират, в това число в България и в Бургас.

„Черноморец“ предлага на всички деца от Украйна, които имат желание, да тренират в школата на „акулите“. Това ще бъде напълно безвъзмездно, като такси няма да им бъдат събирани. Освен това на малчуганите ще бъде осигурена безплатна екипировка“.

Същевременно на семействата на децата от „Черноморец“ Одеса, които ще тренират в школата на „Черноморец“, ще им бъде осигурено и безплатно настаняване в специално приготвени за целта домове“, се казва в официалното събощение.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви