3D принтирането дава демократично бъдеще в много сфери – от медицината и технологиите до модата и архитектурата. Стефан Хенрих се интересува от последното, както и от дизайн и роботика. А последният му проект са маратонки.

The Cryptide са 3D принтирани обувки, създадени в колаборация със Sintratec.

Швейцарската компания е специализирана в лазерното синтероване – технология за 3D принтиране, при която оформянето на крайния продукт се извършва чрез лазерна обработка на полимерна пудра, която се разтапя и след това втърдява.

Дотук със сухата материя! По-интересен ни е моделът на Хенрих – кръстен е „Криптиди“, а това са онези митични, за които се предполага, че може да съществуват, но може и да не. Като чудовището от Лох Нес или гигантския снежен човек Йети.

„Ако носите тези обувки, ще оставяте следи като от криптиди“, казва дизайнерът. А това можем да го видим и с просто око – подметката, изработена от подобна на гума синтетична материя, наречена ТРЕ еластомер, има специфична форма, както и пет издадени напред „пръста“.

Стефан Хенрих пояснява, че основната му цел при дизайна на The Cryptide първо е било удобството. „Това е една идея повече от чорап“, казва дизайнерът. За момента обаче маратонките криптиди все още не се продават.

lifestyle.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви