Елена Босилкова и Жулиен Шайков направиха отличен дебют на световна сцена.

Новосформираната ни смесена двойка беше много близо до медал, като само 0.250 стотни ги разделиха от третото място във възрастова група 13-19 години на световното първенство по акробатика в Баку (Азербайджан).

Възпитаниците на Гергана Денева, която изведе до олимпийските титли на Младежките игри в Буенос Айрес през 2018 година Панайот Димитров и Мариела Костадинова, изиграха много стабилно смесеното си съчетание.

Акробатите на СКА „Нефтохимик 2011“ получиха оценка 27.430 точки, което им отреди четвъртата позиция. Освен че са дебютанти на състезание от такъв ранг, Елена и Жулиен участваха и в по-горна възрастова група.

Световни шампиони станаха представителите на Израел – първи отбор, който получиха за изпълнението си 29.400 точки. Сребърните отличия отидоха при първия тим на Португалия – 27.950 точки, а бронза с резултат от 27.680 точки стана притежание на спортистите от Русия.

Братята Данаил и Мартин Николови се наредиха на 6-то място при двойките в същата възрастова група. Българите получиха за изпълнението си оценка от 26.900 точки.

Влизането във финала на бронзовите ни медалисти от миналогодишното първенство на планетата е изключително постижение с оглед на подготовката, която те проведоха. Заради пандемията от Covid-19 залата в Горна Оряховица беше затворена и това принуди възпитаниците на Йорданка Кочева да тренират извън родния им град.

Отстъплението им се дължи и на факта, че Мартин и Данаил за първа година се състезават в тази възрастова група, в която правилника и изискванията към съчетанията са много по-високи от тези при 12-18 годишните.

Златните медали в този вид бяха спечелени от акробатите на Русия с оценка от 28. 550 точки.

Припомняме, че медал за България спечелиха Георги Стоянов и Владимир Коточев. Състезателите на СКА „Бургас“ се окичиха с бронза във вида двойки във възрастова група 12-18 години.

Българските съдии на световното първенство по акробатика в Баку бяха Николай Станчев и Гергана Денева.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви