Сняг
Сняг

„Времето ще бъде динамично и снеговалежите ще продължават. Специално за събота и неделя, по нашите високи планини и в Западна България ще вали сняг. Тази обстановка е сложна, тъй като има увеличена лавинна опасност. Трябва да има дисциплина и хората да преценяват ситуацията“, каза синоптикът Петър Янков в студиото на „България сутрин“.

Снеговалежите у нас ще бъдат в Западна България, в населените места те ще бъдат от дъжд и сняг.

„Температурите ще бъдат в рамките на 3 до 6 градуса. По планините ще вали мокър сняг и ще бъде по-интензивен в неделя“, допълни синоптикът.

Янков посочи, че в началото на следващата седмица се очакват интензивни валежи от мокър сняг, след което ще има краткотрайно затопляне.

„Ще последва едно по-продължително затопляне, а температурите ще надвишават 15 градуса. До настъпването на астрономическата пролет ще изживеем малка пролет, а вече след 20 март се очаква сериозна заявка за настъпването на пролетта“, прогнозира Петър Янков пред Bulgaria ON AIR.

„Март месец ще бъде с малко валежи, средните температури ще бъдат близки до нормалните, температурни рекорди не се очакват“, отбеляза той.

И завърши, че в средата на следващата седмица се очакват много мъгли и намалена видимост.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви