Шанс за даровити деца
Шанс за даровити деца

За единадесета поредна година Фондация „Шанс за децата и природата на България“ обявява националната си програма „Награди, стипендии и отличия“. Проектът има за цел да подпомогне обучението и да подкрепи националните и международните изяви на талантливи деца и младежи в областта на точните и хуманитарни науки, изкуството и новите технологии.

Още от 2011 г. Фондация „Шанс за децата и природата на България“ си поставя благородната задача да подпомага развитието на талантливи деца и способни млади хора на възраст от 6 до 20 години, предоставяйки им шанс, зависещ изключително от техните качества и умения, усилия и постоянство.

Екипът има за цел да осигури на българските талантливи деца и младежи подкрепа във важни етапи от тяхното образование, професионално обучение и творческо усъвършенстване. Оттогава до момента по програмата „Награди, стипендии и отличия“ са отличени над 75 даровити деца от цялата страна, а 10 от тях са получили Големия приз „Шанс за таланта“, който им е осигурил възможността да участват и да постигнат високи успехи на европейски и световни първенства.

И тази година даровитите ни българчета ще могат да кандидатстват за две парични награди в размер до 600 лв. за талантливи деца/младежи с ограничени финансови възможности, постигнали особени успехи в областта на науката или изкуството през учебната 2021/2022.

Фондацията отпуска и две индивидуални парични награди в размер до 550 лева за отлично представяне на национални или международни олимпиади, конкурси, състезания и други през учебната 2021/2022., както и Приз „Шанс за млади таланти” за 2022 г. Призът на  се връчва еднократно за календарна година за постигнати особено високи успехи в областта на науката и/или изкуството през учебната 2021/2022.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви