Дългоочакваният, четвърти студиен албум на британската суперзвезда Адел – „30“, завладя върховете и на трите класации за албуми на Международната федерация на звукозаписната индустрия /IFPI/.

Завръщането след шестгодишна пауза донесе на певицата първото място в „Глобален албум на годината във всички формати“ (Global Album All Format Chart), „Най-продаван албум за годината в света“ (Global Album Sales Chart) и в най-новата класация – „Най-продаван винилов албум за годината в света“ (Global Album Vinyl Sales Chart).

„30“ излезе на 19 ноември 2021 г. и достигна първо място в чартовете в над 20 пазара, включително САЩ. Само за два месеца, до края на премиерната си 2021 година, той се продаде в тираж, съответстващ на еквивалента на 5 милиона бройки физически продажби.

Франсес Муур, главният изпълнителен директор на IFPI, каза: „Прекрасно е, че Адел се завърна и издаде нова музика през втората половина на миналата година. Доминацията ѝ в трите класации на IFPI за албуми говори за нейния уникален талант за писане на песни, емблематичен глас и ненамаляваща световна популярност“.

„Щастливи сме да връчим на Адел и екипа ѝ наградата „Албум на годината във всички формати“ на IFPI и ги поздравяваме от сърце за тази звездна година“.

njoy.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви