Румен Радев

Във ход е пълномащабна конвенционална операция на Руската федерация с всички възможни сили и средства, с нанасяне на удари по критичната инфраструктура и важни военни обекти на територията на цяла Украйна. Това е абсолютно недопустимо. В 21-ви век в Европа да летят стратегически бомбардировачи, ракети; въздушни и морски десанти с удари по суверенна държава, е категорично недопустимо, каза президентът Радев”.

Това заяви президентът Румен Радев в изявление на „Дондуков“ 2, след срещата на държавните институции във връзка със ситуацията в Украйна.

„Оценихме по данните на всички служби, че към момента няма пряка военна заплаха за сигурността на България, но има редица рискове”, каза още той.

„Оценяваме в момента рисковете, касаещи въздушните и морски пътища, енергийните трасета, цялата система за доставка. Ще търсим всички възможни варианти, така че да няма прекъсване на доставките на петрол, храни и стоки от първа необходимост”, посочи президентът.

И добави: „Търсят се и се работи по всякакви алтернативни трасета и доставки. В ход са дейности, които да защитят България по отношение на киберсигурността“.

„България ще работи активно за своята защита в рамките на НАТО”, категоричен бе Румен Радев.

NOVA

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви