Общински съвет Бургас и общинската администрация категорично отхвърлиха и не приеха предложението за прекрояване на общинската граница и преминаване на 1500 декара от Бургас към Камено.

Земята е част от рафинерията „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД. По-голямата площ на нефтозавода се намира в Камено, а сега общината там иска той да бъде „преместен“ напълно в нейни граници.

„Всички колеги в комисия по устройство на територията гласувахме против предложението. Считам, че предложението от община Камено защитава само частни интереси, липсва равнопоставеност. За мен предложението е незаконосъобразно“, заяви арх. Петър Статев от ПП ГЕРБ.

На днешното заседание ОбС-Бургас категорично отхвърли искането.

„Явно е, че отхвърлянето на предложението от Общинския съвет няма да се хареса на Община Камено. Ясно е, че оттук нататък те ще тръгнат по съдебен път, но ние нямаме основание да си променяме землищните си граници. Запознах се с въпроса и в исторически план. Знаково ще бъде пълното отхвърляне на тази докладна. Мисля, че това е важно послание и към нашите граждани“, заяви кметът Димитър Николов.

Комисия ще разглежда въпроса, като в нея ще има представител на Общински съвет Бургас. Местният парламент избра Петър Статев за представител.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви