Куин
Куин

Трийсет години след смъртта на британския композитор и водещ вокалист на рок групата „Queen“ Фреди Меркюри, едни от най-обичаните български музиканти се събират на концерт в Бургас за да почетат паметта му.

В проектът „Acoustic Queen Project” участват Славин Славчев – вокал, Славчо Николов от БТР, Дони – бас китара и вокал, Венко Поромански – ударни, Михаил Шишков – син – клавишни, мандолина и вокал.

„Преди доста време, вероятно девет години изминаха, направихме един проект Acoustic Beatles Project, който имаше доста сериозен успех. След това го прекратихме, защото започнахме солидна работа с „Фондацията“.

Сега вече можем да съвместяваме дейностите и в случая си дадох сметка, че има едно голямо събитие – трийсет години от смъртта на Фреди и 75 години от неговото рождение. Второ – имаме конкретен вокалист – Славин Славчев, който може да се справи с тежестта на тази програма, и трето – имаме хора с достатъчния опит да покрият всички инструменти, с които са работили „Queen“, разказва поп-рок музикантът Дони.

Той заедно със Славчо Николов и Венко Поромански са „гръбнакът“ на новия проект „Acoustic Queen Project.”

Концертът в Бургас ще е на 26 февруари, от 20.00 часа, в клуб „Модерен театър“. Шоуто ще продължи близо два часа и включва повече от двайсет от най-големите хитове на британската рок група.

„Всъщност да поясня изпълняваме с акустични или полуакустични инструменти всички песни на „Queen“. Който дойде на тази изява, ще чуе всичко, което очаква, казва Дони. Важно нещо, което трябва да отбележа е, че това не е характерният дебют, както го разбират да речем на Запад.

Гледал съм доста странни неща – например вокалистът си слага зъби подобни на Фреди, или групи, които правят дебюти на Бийтълс, обличат се като тях и правят същите движения. Ние това нещо не го предлагаме. По-скоро сме себе си и отдаваме необходимия поклон към музиката на хората, от които сме се учили, добавя Дони.

КОНЦЕРТЪТ ЩЕ БЪДЕ НА 26 ФЕВРУАРИ ОТ 20ч. в Клуб „Модерен театър”. Билети на касата на НХК и на място в деня на концерта. За повече информация и резервация тел.0894898098.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви