Мартина
Мартина

Виртуозната бургаска пианистка Мартина Табакова ще представи България с три концерта на турне в Москва, по повод националния ни празник 3-ти март.

Поканата е на Българския културен институт и посолството на страната ни в Русия.

„Златното момиче на българското пиано“, както е известна даровитата бургазлийка,  ще изнесе концерти в престижните зали на Библиотеката за чуждестранна литература, Посолството на Република България в Русия и Двореца на културата в Дубна. Програмата ще продължи три последователни дни.

На концертите на именитата пианистка ще звучат емблематичната „Рапсодия Вардар“ на Панчо Владигеров, творби на съвременните композиторки София Губайдулина и Албена Врачанска, както и на Ференц Лист.

„За мен е изключителна чест и голяма радост да гостувам отново в Русия. Последната ми изява там бе преди 10 години, съвместно с Калки“, споделя бургазлийката за BurgasNews. Именно Костадин Георгиев – Калки,  ще бъде и изненадата в програмата на пианистката.

В края на концерта Калки ще поднесе на публиката оригинална обработка на българската народна песен „Делчев войвода“.

В момента Мартина Табакова работи по много и разнообразни проекти с различни изпълнители.

„На 1-ви и 9-ти април ми  предстоят концерти в София и Бургас с легендарната българска група „Медикус“ по повод 35 години от създаването й“,разкрива Табакова.

Така младата дама отново ще е на сцената редом със своя съпруг и  фронтмен на „Медикус“-Коцето Калки.

На 26-ти април, в рамките на Европейски Музикален Фестивал по покана на агенция Кантус Фирмус, именитата пианистката ще изнесе концерт с музика на Франц Шуберт.

На него Мартина Табакова  ще си партнира с цигуларката Зорница Иларионова, оперните певци Гергана Николаева, Марио Николов, и челистът Кристиян Чернев.

Активната и атрактивна  творческа програма ще продължи с  концерти на Фестивала „Лауреати“, в зала БИАД на 20-ти май, а на 12 юни на Фестивала „Софийски музикални седмици“, в камерна зала „България“.

„На музикалните седмици посветени на София, ще представя изцяло съвременна програма, с творби от Лигети, Месиен и Прокофиев“,открехва завесата Мартина Табакова.

Виртуозната пианистка ще изнесе концерт и на друг престижен Фестивал на камерната музика, който ще се състои в град Пловдив на 18 юни.

„Предстоят ми още много вълнуващи партньорства и проекти, които ще бъдат приятна изненада и незабравими моменти за любителите на културата“, загатва виртуозната пианистка.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви