Вече свикнахме, че съдебните дела между бившите съпрузи Брад Пит и Анджелина Джоли ще са едва ли не част от ежедневието ни.

Освен за попечителството над децата им, една от най-харизматичните холивудски двойки, уви отдавна вече бивши, не може да се разбере и за други неща.

Говорим за имението с винарна Chateau Miraval, където Брад Пит очевидно е вложил душата и сърцето си. Двойката придобива имота през 2008 г. за около 25 милиона евро. Шест години по-късно те сключват брак именно там. Не знаем дали за да го дразни, или не, но Анджелина Джоли реши да продаде дяла си в имението, а Брад Пит ще я съди заради това.

Според него, той и бившата му съпруга са се били договорили да не продават дяловете си без разрешението на другия. Но Джоли е продала своя дял на производител на спиртни напитки, собственост на руски олигарх, пише BBC.

Адвокатите на актьора изтъкват, че Chateau Miraval, което включва имот и лозя в Южна Франция, се е превърнало в „страстта на Пит“ и под негово ръководство е прераснало в успешна компания.

В документите, подадени в съда в Лос Анджелис на 16 февруари, се казва, че Пит е помогнал да се гарантира рентабилността на винарната, която е сред „най-високо ценените производители на розе в света.“

Според адвокатите на Пит Джоли е продала дела си без негово знание на базиран в Люксембург производител на спиртни напитки, контролиран от руския бизнесмен Юрий Шефлер.

Нещо повече, тя го е направила, като е била напълно наясно, че Шефлер ще се стреми да контролира бизнеса, на който Пит се е посветил. Според адвокатите на актьора целта на Джоли е да причини вреда на бившия си съпруг, който е инвестирал собствен капитал в бизнеса с вино.

Все още няма отговор на молбата на BBC за коментар по случая от страна на Анджелина Джоли или нейни представители, а какво ще стане с Chateau Miraval предстои да видим.

lifestyle.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви