Крадец
Крадец

За редица битови кражби съобщават от пресцентъра на ОД на МВР Бургас днес. Крадците са от 12 до 73-годишни.

Служители от Първо и Четвърто Районни управления – Бургас задържали 42-годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, който от 18 ноември 2021г до 6 февруари 2022г. обрал строителни инструменти от изба в к-с „Меден рудник“, от друга изба на ул. „Сливница“ – също инструменти и ел. мотор на стойност 8 000 лв., от двора на ул. „Сливница“.

Бургазлията направил пълни самопризнания за извършените деяния. Задържан е за срок до 24 часа. Работата по случаите продължава.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Средец по отношение кражбата на велосипед, собственост на 31-годишен мъж от Средец, осъществена от мазето на дома му, разположен на  ул. «Военни блокове», е установен извършителя на деянието – това е 29-годишен криминално проявен мъж от Средец, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатия велосипед. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Средец.

Служители от Районно управление – Приморско установили извършителя на кражбите на пари, златни накити, ел. уреди и дрехи, осъществена от частен дом в с. Ново Паничарево, обитаван от 52-годишна жена от селото. Това е 12-годишно момче от с. Ново Паничарево, което направило пълни самопризнания и заявило, че през месец януари няколко пъти влизал в къщата, като извършвал кражбите. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Приморско.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Камено по отношение кражбата на телевизор и микровълнова фурна, собственост на 65- годишен мъж от Камено, осъществена на 16.02.т.г. от дома му, разположен на ул. «Македония», е установен извършителя на деянието – това е 22-годишен криминално   проявен мъж от Камено, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатите вещи. Работата по цялостно документиране на престъпната му дейност продължава от служители на Районно управление – Камено.

Служители от Районно управление – Несебър установили извършителя на кражбата на сумата от около 220 лв., собственост на 57-годишен немски гражданин, продължително пребиваващ в Слънчев бряг, осъществена в района на супермаркет «Младост», чрез възползване от нетрезвото състояние на чужденеца. Това е 18-годишен криминално проявен несебърлия, който направил пълни самопризнания по случая. Задържан е за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Созопол по отношение кражбата на 2 куб.м. заготовки за изработка на паркет, собственост на частна софийска фирма, чиято база е разположена в минното селище на Атия, е установен извършителя на деянието. Това е 73-годишен мъж от с. Атия, който върнал откраднатите вещи. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Созопол.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви