В Бургас мога да идвам с удоволствие всеки ден. За съжаление това не може да стане засега. Радвам се, че мога да посетя една от емблемите на българската индустрия, на предприятие с повече от 120-годишна история и един от малкото успешни примери за приватизация – завод „Трансвагон“ АД.

Това каза президентът Румен Радев по време на посещението си в Бургас днес. Той посети завод „Трансвагон“ АД, където събра впечатления от работния процес. Президентът бе придружаван от изп. директор Васил Данев и кмета на Бургас Димитър Николов.

В зеления преход една от тенденциите е автомобилният транспорт да намалява като пробег, а за голяма част от товарите да се използват вагони, което е много по-екологично и печелившо. Аз очаквам задължително производството на този завод да бъде част от модернизацията на българските железници. Мисля, че целта е ясна и е обща – наред с бързото икономическо възстановяване на страната, повишаване качеството и стандарта на живот, е важно да възстановяваме доверието между държавата и бизнеса„, каза той.

Президентът допълни, че е важно е да има диалог между държавата и бизнеса, защото е нужна политика за повишаване на конкурентоспособността и подобряване на икономическата средата.

Преди да се вземат такива управленски решения, трябва да има диалог с хората и бизнеса, които всъщност осигуряват този икономически ръст – да се чуят техните виждания, техните предложения. Моят апел към правителството е да се вслушва в предложенията на бизнеса и тогава да се вземат решенията“, заяви Румен Радев.

1 КОМЕНТАР

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви