Има изготвена документация за изграждане на две кръгови движения в Айтос, но все още няма финансиране за тях. Това стана ясно по време на срещата, организирана от областният управител Стойко Танков с народните представители от Бургаски многомандатен избирателен район.

Танков представи приоритети за развитието на областта и потърси съдействие за проблеми, които с години чакат своето разрешение. На първо място той посочи изграждането на обходен път на град Айтос.

Областният поясни, че след трагедията там през миналата година са били положени много усилия за разрешаването на проблема. Според него темата може да раздели на две части.

Първият за осигуряване на средства за обособяване на две временни кръгови движения за намаляване скоростта на автомобилите. Вторият е определяне на трасето на обхода на Айтос.

Отговорностите са между Министерството на регионалното развитие и общината. За съжаление между тези два фактора няма добра стиковка и всеки си защитава неговите виждания. От областна управа положихме много усилия, за да започне от някъде решаването на този проблем. Относно двете кръгови кръгови има изготвена някаква документация, но засега няма осигурено финансиране. Имаме гаранции от Министерството на регионалното развитие, че след сключването на новите договори за поддръжка на пътната инфраструктура, ще се търсят средства за тяхното изграждането. Относно трасето на един бъдещ обходен път, то тук проблем е, че трябва промяна на общия устройствен план на Айтос„, заяви той.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви