Събаряне на строежа на Алепу и възстановяване на защитената местност започва в контекста на волята на премиера Кирил Петков и на настоящия кабинет за прозрачност и нулева толерантност към корупцията.ДНСК дава начало на необходимите действия, с които да възложи изготвянето на проект за екологосъобразна рекултивация на емблематичното място и за премахване на изградената до настоящия момент стоманобетонова конструкция.

Строежът ще бъде отстранен, като ще остане единствено частта, която изпълнява укрепващи свлачището и терена функции.

Проектите за възстановяване на нарушения от незаконното строителство естествен терен ще бъдат съгласувани от Министерството на околната среда и водите.Одобрените инвестиционни проекти следва да бъдат възложени на собственика на терена за доброволно изпълнение.

При отказ от негова страна се преминава към принудително изпълнение от ДНСК, като средствата се събират принудително от собственика на терена. Законосъобразните действия на институциите са във връзка с окончателното решение на Върховния административен съд, потвърждаващо решението на Бургаския апелативен съд за обявяване за нищожно разрешението за строеж на община Созопол

1 КОМЕНТАР

  1. Ние сме царе на сабарянето/Преслав за ж.линия/и с това да се пъчеше-глупаци по наследство от четвъртото бог.царство-идиоти….,ама нашенски…!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви