Лихвари
Лихвари

Мащабната полицейска акция на територията на Карнобатския квартал “калайджийски”, провеждана от служители на главна дирекция “национална полиция” със съдействието на жандармерията и ОДМВР Бургас е насочена към неутрализиране на организирана престъпна група, развиваща престъпната си дейност основно на територията на България и в частност в Карнобат.

Касае се за група лица, извършващи измами в особено големи размери.

Същите обясняват, че са представители на големи турски и германски банки, като убеждават жертвите си, че ще им уредят банкови кредити в размер от 100 000 до 40 000 000 евро, за да подпомогнат производствената си дейност.

От събраната до момента информация е установено, че ОПГ извършвала престъпната си дейност от декември 2017 год., като за този период от време са измамени различни лица с общата сума от около 500 000 лв.

За извършваната престъпна дейност е предвидено наказание “лишаване от свобода” за повече три години и съставляващо престъпление по чл. 209 от НК. За създадената група с користна цел – престъпление по чл. 321 Ал. 3, т. 2 вр. с Ал. 2 от НК.

От сутринта на девет адреса в Карнобатския квартал се Извършват арести и претърсвания. Към момента са задържани десет човека, като Предстои обобщаване на информацията за ролята на всеки един от тях в организираната престъпна група, както и повдигнато на обвинения. Акцията се провежда под надзора на специализираната прокуратура и следствения отдел към специализираната прокуратура.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви