Меган и Хари

В акта за раждане на децата във Великобритания се вписват професиите на майката и бащата. Актът за раждане на първородния син на херцозите на Съсекс Хари и Меган взриви обществото с вписаното именно в тази графа.

Когато актът стана публично достояние, почитателите на кралското семейство останаха втрещени от факта, че

Меган е посочила като своя професия „Принцеса на Обединеното кралство“.

Когато бившата актриса се омъжи за принц Хари през 2018 г., тя получи титлата херцогиня на Съсекс и именно това очакваха всички да видят в акта за раждане на Арчи. Технически Меган не може да се нарече принцеса, но това не означава, че тя не е била принцеса на Обединеното кралство.

Като се омъжи за принц Хари, тя придоби женския еквивалент на титлата на съпруга си, която я превърна в „принцеса Хенри на Уелс“.

Обяснявайки как работи системата за херцозите на Кеймбридж Уилям (бел.ред. по-големият брат на Хари) и Катрин, експертът Луси Хюм заяви: „Макар да е известен като херцог на Кеймбридж, Уилям също остава принц със статут на внук на монарха и като втори по ред за наследяване на трона и следователно е правилно херцогинята на Кеймбридж да се определя и като принцеса на Обединеното кралство“.

Но това не е единственото, което обърка феновете на кралското семейство, що се отнася до Меган. Мнозина не знаеха, че истинското ѝ име всъщност е Рейчъл.

Родителите ѝ Томас Маркъл и Дория Рагланд я наричат Меган от раждането и всички нейни приятели го използват вместо Рейчъл. През януари миналата година таблоидът The Sun разкри, че двете имена на Меган са били изтрити от акта за раждане на Арчи и са заменени с херцогинята на Съсекс.

Когато посрещна дъщеря си Лилибет миналото лято, херцогинята, която напусна кралското семейство през 2020 г., използва имената Рейчъл Меган Маркъл в акта за раждане на второто си дете, но не и кралската си титла, която все още използва.

vesti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви