Общинските съветници в Бургас ще преповторят януарската сесия на 15 февруари, този път в зала.

Дневния ред, който е повторение на този от преди 3 седмици, вече е качен на сайта на местния парламент.

Областният управител върна със заповед решенията на предишната сесия на Общинския съвет, което бе проведено онлайн, за ново разглеждане и гласуване, след като на последното заседание много от съветниците се оплакаха от това, че не са успели да гласуват и изкажат заради проблеми със системата.

След проучване на съветника от ВМРО Георги Дракалиев се оказа, че в протоколите се е стигнало и до подмяна на резултатите от гласуването поне по една от докладните.

Припомняме, че най-обсъжданата тема на януарската сесия бе даването под наем на кафене, което трябва да се обособи на ъгъла на обновената ул. „Алеко Константинов“ и ул. „Св. Св. Кирил и Методий”.

Тогава съветници от опозицията заявиха, че виждат привилегировано отношение към наемателя на новото арт кафене. От общината контрираха, че са спазени всички наредби. /още по темата вижте тук/

Някои съветници вече изразиха радостта си в социалните мрежи от върната сесията.

Действията на новия Областен управител на Бургас и неговия екип ми дават надежди за бъдещето на правовия ред.

Атакувах решенията на последната сесия на Общинския съвет пред Областния управител, тъй като не би следвало да са легитимни решения, които се вземат онлайн без видеовръзка, без възможност за изказвания и дебат, без възможност за гласуване от всички или с разминаване на времето за гласуване.

Не знам каква е причината – лоша връзка и/или некадърен софтуер, възложен по някаква обществена поръчка. Други колеги-съветници също изразиха недоволство.

Областният управител е върнал със заповед решенията на предишната сесия на Общинския съвет за ново разглеждане и гласуване, след като се е убедил от видеозаписа на сесията за основателността на нашите критики„, заяви в социалните мрежи общинският съветник Даниела Божинова.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви