Окръжен съд – Бургас одобри постигнато споразумение между Окръжна прокуратура – Бургас, подсъдимият Тома Я. и неговите защитници и наложи на подсъдимия наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 3 години, което наказание бе отложено за изпитателен срок от 5 години.

Съдът наложи на Тома Я. и наказание „Глоба“ в размер на 10 000 лв.

Съгласно постигнатото споразумение Тома Я. се призна за виновен в това, че на 26.07.2021 г., в с. Крушовец, в багажника на лек автомобил марка „Тойота“, без надлежно разрешително, съгласно чл. 7, чл. 30 и чл. 73, ал. 1 от ЗКНВП и чл.1 и сл. от Наредбата за условията и реда за разрешаване на дейностите по чл. 73, ал. 1 от ЗКНВП, държал с цел разпространение високо рисково наркотично вещество – коноп /канабис, марихуана/, с общо нето тегло 5 733,590 гр., на обща стойност 34 401.54 лева, разпределен в 12 броя обекта с различно нето тегло и съдържание на тетрахидроканабинол.

Съдът разгледа делото незабавно след приключването на разпоредителното заседание, по реда на Глава 29 от НПК, с решаване на делото със споразумение, с оглед изявлението и желанието на страните за приложимост на диференцираната процедура.

Бургаският окръжен съд намери, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и на морала, поради което следва да бъде одобрено.

Постигнатото споразумение не подлежи на обжалване и протестиране и действа като влязла в сила присъда.

Окръжен съд – Бургас отмени наложената на Тома Я. мярка за неотклонение „Домашен арест“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви