Шаловете тип Dickie не са нещо ново. Те се появяват още през 19-ти век, когато мъжете искат да изглеждат по-елегантно и ги съчетават с риза и смокинг.

Постепенно въпросният аксесоар навлиза и в гардероба на жените. По-късно се превръща в топъл шал, който прилепва по врата и го предпазва от студа.

Докато преди въпросният шал се използва предимно под някои дрехи като ризи, сака и блузи, днес го виждаме по-скоро над връхните дрехи, заместващ обикновения шал, който се увива няколко пъти или по-обемния, приличащ на миниатюрно одеяло. Много хора го наричат Polo шал.

Меки, удобни, в различни десени и от пухкави и топлещи материи, въпросните шалове хем покриват раменете, хем приличат на поло, което пази шията през зимата. И ако отидете в чужбина, ще ги видите из улиците на Ню Йорк или Лондон.

Много от въпросните зимни яки са плетени, при това на ръка, но има и такива, приличащи на пуловерните рокли, които са от разтегливи материи.

Ако искате шал по най-новия тренд, трябва да знаете, че в много онлайн магазини предлагат и цели комплекти, които съдържат още шапка и ръкавици в един десен.

Предимството на артикула е, че може да се ползва както за по-студено, така и за по-топло време, съчетан с по-дебела или тънка връхна дреха.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви