Кметът Димитър Николов изпрати до всички бургаски депутати и областния управител списък с важни проекта за града и региона, които да се вземат предвид при обсъждането на държавния проектобюджет 2022 в парламентарните комисии на Народното събрание.

Подготовката на качествени проекти изисква усилия и екипна работа. Но най-вече отнема много време.

За да бъдат оползотворени в максимална степен очакваните европейски средства от Плана за възстановяване и устойчивост, а също и инвестиционните средства от националния бюджет, Община Бургас може да помогне с 28 проекта, повечето от които са напълно готови или пред финал.

С настоящото писмо се обръщам към Вас за подкрепа при реализирането на важни за жителите на община Бургас и региона инфраструктурни проекти, на които да бъде обърнато внимание при обсъждането на държавния бюджет за 2022 г. Убеден съм, че за всеки един от Вас като народен представител е от особена важност развитието на Бургаска област. Проектите, които Ви представям, целят насърчаване на инвестиционната активност и подобряване на икономическия потенциал на региона чрез подобряване на инфраструктурата и жизнената среда на хората. За повечето от тях Община Бургас има проектна готовност и при държавна подкрепа ще бъдат реализирани. Бих искал да подчертая, че проектите са важни не само за жителите на областния център Бургас, но и за гражданите от останалите общини в региона, а и от съседните области, голяма част от които са ползватели на здравните, инфраструктурните, културните, образователните, спортните обекти и услуги на Бургас. Жителите на Бургас очакват местната власт и държавата да си сътрудничат успешно за подобряване на инфраструктурата, качеството на услугите и привличането на инвеститори. Вярвам, че с общи усилия, независимо от политическата принадлежност, ще можем да отчетем положителни резултати от съвместната ни работа пред нашите съграждани!“, се казва в обръщението на кмета Николов към депутатите.

Сред важните за града и региона проекти са изграждането на обходен път на к-с „Меден рудник“, строителството на нова сграда на ПМГ/ГРЕ „Раковски“, както и на училището в „Сарафово“, реконструкцията на ключови улици като „Одрин“, „Индустриална“ и др., благоустрояване в комплексите, подмяна на Вик мрежата в населени места в общината и др.

1 КОМЕНТАР

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви