Димитър Драганов Драганов – млад поет от град Стралджа и студент в четвърти курс на специалността „Психология“ във Великотърновския университет – издаде своята втора стихосбирка със заглавие „Портрет на живота“.

Тя се реализира след спечелена по Коледа на изминалата 2021 година Голяма награда в първия Международен поетичен конкурс „Защо пиша това писмо?“, организиран от Издателство „Многоточие“, ръководено от Ивелина Цветкова и Даниел Меразчиев, като госпожа Цветкова е редактор на поетичните произведения, а господин Меразчиев работи върху дизайна на корицата.

В новата си книга Димитър Драганов споделя със своите читатели 75 стихотворения на различна тематика, в които е „рицар от рими“, „мълчание на птичка“, на моменти вдъхва вяра, доставя естетическа наслада, както и помага на всеки внимателно да открехне портата към собствената си душа.

По отношение на книгата редакторът – поетесата Ивелина Цветкова, споделя:

Не бих нарекла 22-годишния творец Димитър млад поет, защото зрялостта в поезията му, силната образност и метафори, красивият ритъм, умелото улавяне на сложни рими и онова кратко шумно мълчание, което ярко осветява пътеките на живота му, са толкова явни, че се вижда като на филм как тръгва отново изправен напред.  Смело мога да заявя, че Митко е поетът на новото време – с храма на цялата си същност. Някак спокойно се влиза от стая в стая в тази „книжна къща“, а всяко прозорче те примамва да го отвориш и да се насладиш на красивото в живота на поезията. „Портрет на живота“ ни подсказва, че всеки в един или друг момент е изправен пред избор, а когато сме на кръстопът, изплашени и сами с тъгата си, винаги можем да открием сами верния път, този към сърцето и добрите дела. Няма разстояние между поезията на Димитър и живота, а така живеят смелите!“.

На финала на втората си стихосбирка авторът отправя топло послание към своите читатели, което звучи така:

„Когато плачеш, ще съм там и двама с теб ще се изправим!
В очи ще грее буен плам! Да плачем, май не ни се нрави?
Когато луташ се в студа и даже давиш се на плитко,
помнѝ, че има топлина – и тя е в твоя верен Митко!“

Всеки, който желае да се сдобие с книгата на Димитър Драганов, би могъл да го направи, като му изпрати съобщение на личния му имейл: dimitar.draganov@abv.bg – като ще получи стихосбирката със специално послание.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви