С повече от 100 млн. лева ще бъде увеличен бюджетът за спорт, а средствата ще се разходват с приоритет за 4 големи инфраструктурни проекта. Това заяви министърът на младежта и спорта Радостин Василев в студиото на „Тази неделя“.

„В централен бюджет тази година ще бъдат предвидени още 100 млн. лева за инфраструктурни проекти, свързани със спорта, което прави повече от 100% увеличение на бюджета за спорт. С Асен Василев сме го уточнили. Тези още 100 млн. лева през юни, ако се наложи, ще „светнат“, за да ги видят всички граждани. 15 млн. лева са за залата в Бургас. Тя трябва да бъде завършена, но не преди да минат всички институции у нас и да видят защо е „глътнала“ 65 млн. лева. Останалите 2 млн. лева, които остават, са за проектиране на два проекта с обща стойност стотици милиони“, заяви Василев.

„Арена Бургас“ се строи повече от 7 години и трябва да бъде домакин на мачовете на волейболния мъжки национален отбор за европейското първенство през 2023 г.

„Бюджетът за спорт тази година е повече от 100% увеличен. Изпълняваме заложените в коалиционното споразумение изпълнение на 4 инфраструктурни проекта. Първият го започваме с проектиране съвсем скоро. Другите са за модернизиране и строителство на Национална спортна база, свързана със собствеността на Министерството на спорта. Ще бъде много интересно. Нещо, което 30 години не е правено, започва в първата година на този мандат“, каза още министърът.

Той уточни, че е изгладил отношенията с президента на Българската федерация по художествена гимнастика. Илиана Раева и Василев влязоха в словесна престрелка преди дни заради финансирането на федерацията, а след разговори декларираха, че ще продължат да работят заедно.

btv.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви