Деспов-Янев
Деспов-Янев

Заместник-областният управител Пламен Янев и кмета на Черноморец Росен Деспов направиха рано тази сутрин проверка на брега на залива Вромос, където вчера беше сниман багер. Той вадеше камъни от морето и ги трупаше на брега. Проверката днес показа, че на мястото е започнало изграждането на кей.

Теренът до него е отъпкан от веригите на багера. Наоколо има и заравнен терен.

Пламен Янев заяви, че ще бъде направена бърза справка чий е имотът и кой е направил нарушението. Според него обаче законът е такъв, че това рядко се наказва строго.

Местен жител заяви, че багерът работи на това място от седмица. Той е виждал и камион, който е изнасял камъни и ги е изхвърлял близо до крепостта Акра. Наш екип установи, че там наистина има изхвърлени големи камъни, но дали са от този обект, няма как да се разбере.

Камъни Вромос
Камъни Вромос

Кметът Росен Деспов заяви, че също ще направи проверка чий е имотът. Според него собственикът има право да направи заграждение на собствеността си, но не може да прави каквото и да е по брега, който е изключителна държавна собственост. Той ще установи и какви разрешителни има за строеж на това място. Вече има забити колове и мрежа, с която ще се загради пътят до морето.

Деспов заяви, че околните терени са били държавна собственост и там е имало военни имоти. След като са били върнати на местните хора, те са ги продали. Все още има и такивау собственост на държавата.

В Черноморец се говори, че новият собственик също е обявил окрупнения парцел за продан за 1 млн. евро, но това не е потвърдено. Друга информация сочи, че там ще бъде изграден къмпинг.

Росен Деспов и Пламен Янев
Росен Деспов и Пламен Янев

Днес на мястото нямаше багер. Той е напуснал обекта още снощи, след като публикацията на Burgasnews за проблема беше разпространена в социалните мрежи. На място е пристигнала полиция, но там вече е нямало никого.

багер вромос
Багер Вромос

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви