Общински съветници от ПП „Средна европейска класа“ и от „Движение България на гражданите“ поискаха от областния управител Стойко Танков да отмени състоялата се на 25 януари сесия и да я насрочи отново.

Причина за това са многобройните сривове на електронната платформа, която осигурява възможността за провеждане на онлайн заседание.

На 25 януари системата постоянно отказваше, заради което мнозина от съветниците не получиха възможности да защитят своите позиции по различните докладни  или да гласуват.

Нещо повече, според проучване на съветника от ВМРО Георги Дракалиев се оказа, че в протоколите се е стигнало до скандална подмяна на резултатите от гласуването поне по една от докладните.

Става въпрос за отдаване под наем на общинско арт-кафе, което е разположено в новото културно пространство на ул. „Алеко Константинов“.

Според съветниците от „Средна европейска класа“ условията на наема облагоделстват бъдещия наемател за сметка на всички останали съдържатели на подобни заведения в района.

Ето защо по време на сесията Георги Събев, Христина Секлемова, Кирил Начев, Росен Топкаров и Красимир Калудов гласуваха с „въздържал се“, но в проколите е отчетено, че са гласували със „ЗА“.

Подадохме с колегите от ДБГ сигнал до областния управител, за да го известим за тежките нарушения по време на заседанието на общинския съвет. И най-озадачаващо е, че грешките са изцяло в полза на вносителите на докладните.

Не смеем да мислим какво изкривяване на гласуването може да се случи, ако приемането на бюджета премине в онлайн форма със същата платформа. Настояваме последната сесия да се проведе отново, за да бъде възстановена справедливостта – коментират съветниците то ПП СЕК

Те държат предстоящите заседания да се провеждат присъствено, ако се наложи отново в спортна зала „Бойчо Брънзов“ при спазване на всички необходими противоепидемични мерки за дистанция, предпазни маски и дезинфекция.

Изглежда абсурдно, че всеки гражданин може да посети кафене или да ползва градския транспорт, а съветниците не могат за заседават на разстояния два метра едни от друг – категорични са Георги Събев, Христина Секлемова, Кирил Начев, Росен Топкаров и Красимир Калудов

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви