Вромос
Вромос

Багер разкопава днес крайбрежната зона в залива Вромос, съобщиха граждани. Машината работи на мястото на бивш капан, който беше премахнат миналата година. Там е и стоянката на лодката на близкия далян.

Според местните това е дело на Янко Пенев, известен още като Бълхата, който е изкупил земите в района – около 30-40 дка и има намерение да прави къмпинг. Видяна е и ограда, готова за ограждане на парцела.  Очакваме потвърждение на информацията.

Багер Вромос

От снимката се вижда, че багерът вади камъни от морето и вероятно ги трупа зад себе си, като се образува нещо като буна. Предполага се, че на това място ще бъде изграден кей.

багер вромос
Багер Вромос

От следващата снимка се вижда изравнена пътека. Според местните хора е много възможно да са изкоренявани дървета.

Багер Вромос
Багер Вромос

 

По първоначални данни собственикът на парцела има намерение да строи къмпинг на неохраняемия плаж. Очакваме повече информация от кметството и контролиращите органи.

Плажът на залива Вромос няма  концесионер, тъй като от години се говори за завишена радиоактивност там. Въпреки тези слухове, всяко лято в горичката се настаняват десетки каравани и се опъват палатки, които остават през целия сезон.

Това, така наречено диво къмпингуване, дразни местните, защото тези летовници не само, че не плащат туристически данък, но и замърсяват местността, оставят боклук след себе си, а и има оплаквания от кражби на кофи за смет от последните къщи на града.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви