Със заповеди на министър-председателя Кирил Петков за заместник областни управители в Областна администрация Бургас са назначени Пламен Янев и Тодор Иванов, които вече встъпиха в длъжност.

Тодор Иванов e завършил две магистратури – машинен инженер по специалността „Транспортна техника и технологии“ и „Индустриален мениджмънт“ във Факултета за германско инженерно обучение и промишлен мениджмънт в Техническия университет София.

Като заместник областен управител Иванов ще отговаря за провеждането на държавната политика в областта на отбраната, транспорта и съобщенията, информационните технологии, културата, енергетиката, физическото възпитание и спорта, околната среда, както и ще осъществява общ контрол върху дейността на дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“. Тодор Иванов заема позицията на заместник областен управител от квотата на ПП „Има такъв народ“.

Пламен Янев също е магистър по икономика. Завършил е магистратура „Застраховане“, има две бакалавърски степени „Застраховане и социални дейности“ и „Стопански и финансов контрол“ от Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ в Свищов.

Като заместник областен управител Янев ще отговаря за провеждането на държавната политика в областта на публичните финанси, социалната политика, образованието и науката, здравеопазването, икономиката и туризма, развитието на растениевъдството и животновъдството, както и ще осъществява общ контрол върху дейността на Дирекция „Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността“.

Пламен Янев заема позицията на заместник областен управител от квотата на ПП „Продължаваме промяната“.

Със заповеди на премиера Кирил Петков от петък (21.01.2022) постовете на заместник областни управители освободиха Божан Божанов и Асен Бонджев, които бяха назначени от служебното правителство.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви