Американската актриса Евън Рейчъл Ууд обвинява рокаджията Мерилин Менсън, че я е изнасилил, възползвайки се от снимките на клипа на „Heart-Shaped Glasses“, предаде Франс прес.

Евън Рейчъл Ууд, известна с ролите си в сериала „Западен свят“ и във филма „Тринайсет“, формулира обвиненията си в документалния филм на HBO „Phoenix Rising“, представен на кинофестивала „Сънданс“, който се провежда във виртуален формат.

В продукцията, която показва борбата за увеличаване на давността за сексуални престъпления, за да имат възможността жертвите да получат правосъдие, актрисата се връща към снимките през 2007 г. на музикалния видеоклип към парчето „Heart-Shaped Glasses“ на Мерилин Менсън, който по това време е неин партньор.

„Бяхме говорили за симулирана секс сцена. Но когато камерите започнаха да снимат, той реално проникна в мен. Никога не съм се съгласявала с това“, разказва актрисата.

Адвокатите на Мерилин Менсън отрекоха обвиненията на актрисата.

„От всички фалшиви твърдения, които Евън Рейчъл Ууд е направила за Брайън Уорнър, нейният преразказ (плод на богато въображение) за създаването на музикалния видеоклип „Heart-Shaped Glasses“ преди 15 години е най-нагъл и най-лесният за опровергаване, защото имаше множество свидетели“, обяви адвокатът на музиканта Хауърд Кинг в изявление.

Евън Рейчъл Ууд започва да се среща с Мерилин Менсън, истинското име на когото е Брайън Уорнър, през 2006 г., когато е на 18-годишна възраст. Певецът по това време е на 37.

„Бях принудена да извършва сексуален акт с комерсиална цел под фалшив предлог. Бях изнасилена пред камера“, настоява актрисата.

По думите ѝ по време на сексуалната агресия екипът е бил изключително смутен и никой не е знаел какво да направи.

Според документалния филм Мерилин Менсън след това е упражнил натиск над младата жена да увери репортерите, че по време на снимките не е имало реална секс сцена. Режисьор на документалната продукция от две части „Phoenix Rising“ е номинираната за Оскар Ейми Бърг, която е автор на филма за Джанис Джоплин „Джанис: Малкото момиче е тъжно“.

Евън Рейчъл Ууд имаше връзка с Мерилин Менсън от 2006 до 2010 г. След раздялата им актрисата стана активен защитник на жертвите на домашно насилие, използвайки собствената си история.

През февруари 2021 г. актрисата обвини публично музиканта в години на тормоз. Менсън отрече обвиненията, но през следващите месеци към Ууд се присъединиха още няколко жени, които също заведоха дела срещу рокаджията.

По време на скандала Мерилин Менсън загуби договора си с лейбъла си и няколко филмови роли, а в края на годината бяха извършени обиски в дома му.

vesti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви