Европейската конфедерация по волейбол (CEV) присъди служебна загуба на първенеца на България „Хебър“ (Пазарджик) в мача от 4-и кръг на Група А в Шампионската лига.

От CEV решиха германският „Фридрихсхафен“ да е победител в несъстоялия се мач срещу „Хебър“ с 3:0 (25:0, 25:0, 25:0), който трябваше да се играе снощи.

От ръководството на „Хебър“ информираха CEV и „Фридрихсхафен“, че тимът от Пазарджик не може да пътува до Германия за двубоя, защото заради очакваната 3-дневна карантина няма да може да вземе участие във финалите на Купата на България в Бургас от 29 до 31 януари.

Българите бяха отправили последно предложение, при което двубоят „Фридрихсхафен“ – „Хебър“ да се играе в удобно за германския вицешампион време, но явно от CEV са го отхвърлили, след като в официалния сайт на Европейската конфедерация по волейбол вече са написали крайния резултат от двубоя и той е 3:0 в полза на „Фридрихсхафен“.

Освен това, този резултат е отразен и в актуалното класиране на Група А, където „Хебър“ има 1 победа (3:2 над „Фредрихсхафен“) и 2 загуби (0:3 от „Ястрежебски Венгел“ и 0:3 от „Фридрихсхафен“).

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви