Днес беше най-студената сутрин за месец януари. Температурите през нощта и в ранните часове във вторник бяха между минус 5 и минус 15 градуса в различните точки на страната.

Особено студено е в котловините на Западна България, Предбалкана и западните подбалкански котловини.

По тези места любителски метеостанции измериха до минус 17, минус 18 градуса. От автоматичните станции на НИМХ в Троян в 5.00 сутринта беше минус 17,1 градуса, а в Ботевград минус 17,4 градуса.

През деня облачността ще е променлива над Западна и Централна България по-често намаляваща до слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, в крайните източни райони временно силен, от север. Максималните температури ще са между минус 4 и 1 градуса, в София минус 3, сочи справка в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието 

облачността променлива, по-често значителна. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 0°-2°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините 

облачността ще е променлива, над масивите в западната половина на страната намаляваща по-често до слънчево. Ще духа умерен вятър от север-северозапад, по високите и открити части до силен, от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 7°, на 2000 метра – около минус 14°.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви