Водна топка
водна топка

На басейн „Парк Арена ОЗК“ три бургаски клуба ще се включат в квалификационната битка от турнира на Държавното първенство по водна топка за мъже U19. Два от тях са дебютанти – „Нептун“ и „Арена“. Третият участник е многократният медалист и настоящ носител на бронза за възрастта „Черноморец“, който през годините се утвърди като един от водещите клубове в родната водна топка.

В група „Б“ са още вицешампионът „Черно море“ /Варна/ и „Ботев 2000“ /Враца/.

Квалификационният турнир в Бургас ще се проведе от 21 до 23 януари. Надпреварата днес ще стартира с мача „Черноморец“ – „Нептун“ от 18:00 часа. Във втората среща играят „Ботев 2000“ – „Арена“.

През миналия сезон в първенството на U19 участваха осем отбора. Сега те са 11. В квалификационна група „А“, мачовете от които ще се играят на столичния басейн „Диана“, са: ЦСКА, „Локомотив НН“, „Славия“, „Левски“, шампионът „КПС Варна“ и „Аква Спорт“.

Само победителите от двете групи се класират директно за Суперфинала. Класираните от второ до пето място от всяка група ще оформят финала, който ще излъчи още два участника в Топ 4.

Срещите в трите дни ще се играят без публика.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви