Футбол
Созопол-Берое

„Берое“ завърши 1:1 срещу „Созопол“ в първата си контролна среща за годината. Симеон Мечев откри в 31-ата минута, а Иван Тренчев изравни в 60-ата минута. „Берое създаде първата опасност в мача в 8-ата минута, когато Джуниет Али центрира по земя в наказателното поле на „Созопол“, Кийлън Лебон стреля, но вратарят Бояджиев се справи и спаси.

Христо Митев отправи удар в 19-ата минута, но право в ръцете на Бояджиев. Минута по-късно Симеон Мечев стреля от дъгата на наказателното поле, но над напречната греда в аут.

„Созопол“ организира опасна атака в 25-ата минута, която бе завършена с удар на Законов, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Генадий Ганев.

„Берое“ поведе в резултата в 31-ата минута, когато Александър Цветков комбинира с Кийлън Лебон, който продължи за Симеон Мечев и той с удар от точката на дузпата прати топката във вратата на Бояджиев – 1:0.

Антонио Ласков стреля от фал в 40-ата минута, но Генадий Ганев внимаваше и спаси. Четири минути по-късно след центриране от корнер в наказателното поле на „Созопол“ се получи разбъркване, а най-съобразителен бе младият Денислав Вълчев, който шутира, но Бояджиев спаси.

Кийлън Лебон се опита да прехвърли вратаря на „Созопол“ в 45-ата минута, пращайки топката в горния ляв ъгъл, но Бояджиев успя да се намеси и да спаси.

Иван Гошев се наложи да се намесва решаващо в 51-ата минута, отразявайки опасен удар на футболист на „Созопол“. Христо Митев центрира в наказателното поле на гостите в 54-ата минута, където Божидар Пенчев стреля, но вратарят на гостите спаси.

Две минути по-късно Александър Цветков проби и навлезе в наказателното поле на „Созопол“, след което подаде на Мартин Маринов, който стреля от точката на дузпата, но вратарят на гостите отново бе на ниво и спаси.

„Созопол“ изравни резултата в 60-ата минута. Диян Молдованов получи на границата на наказателното поле на „Берое“ и с много премерен удар вкара топката в горния десен ъгъл на вратата на Иван Гошев.

„Созопол“ можеше да осъществи пълен обрат в 70-ата минута, когато Димитър Законов от непосредствена близост стреля с глава, но Иван Гошев успя да спаси. Ласков стреля от фал в 75-ата минута, но Иван Гошев се намеси и спаси.

На 22-и януари „Созопол“ гостува на „Ямбол“.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви