Злато
Злато

По искане на Окръжна прокуратура-Ямбол бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо турския гражданин Е.П. Той е обвинен за това, че контрабандно е пренесъл през границата на страната 1412 грама злато.

Престъплението е осъществено на 19.01.2022 г. на ГКПП „Лесово“, обл. Ямбол. То е квалифицирано по чл.242, ал.1, б. „д“ от НК.

По време на разследването е установено, че златото се е намирало в кабината на товарен автомобил, управляван от обвиняемия. Той е пристигнал около 3 часа след полунощ на трасе за входящи в страната товарни автомобили.

Според представените документи е превозвал мебели и други стоки от Турция за Румъния през България.

Влекачът с полуремарке е селектиран от екип на митническа мобилна група за щателна проверка, при която митническите служители откриват в кабината на шофьора 4 пакета, увити с черно тиксо.

Пакетите са били укрити във фабрична кухина под хладилник, поставен под леглото в шофьорската кабина. Установено е, че те съдържат гривни, медальони, обеци, пръстени и други бижутерски изделия.

Според експертизата, изготвена от вещо лице, изделията са изработени от 14 карата злато и са на обща стойност 115 842 лева. Контрабандните златни накити са иззети.

Определението на Окръжен съд-Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви