Онлайн обучение
Онлайн обучение

За периода от 24.01.2022 г. до 28.01.2022 – Преминаване в обучение в ОРЕС на учениците от 5, 6, 8, 9 и 11 класове във всички общини, с изключение на община Руен.

За учениците от 1 до 4 клас, както и за учениците от 7, 10 и 12 класове остава присъствения учебен процес във всички общини, при спазване на противоепидемичните мерки. Директорите на учебните заведения съгласно конкретната обстановка в даденото училище да могат да вземат решения за преустановяване на присъствените занятия. Преустановяване смесване на деца от различни паралелки в целодневна форма на обучение.

Това съобщи областният управител Стойко Танков, който свика поредния Областен съвет по здравеопазване, който се проведе онлайн. Директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров представи обстоен анализ на епидемичната обстановка в Бургаска област.

Допускане на деца в обекти с обществено предназначение – МОЛ, кина, ресторанти и др., само в присъствието на родител/настойник.

Преустановяване присъственото обучение във ВУЗ, с изключение на практически упражнения за студенти по медицина, стоматология и други при необходимост и изпити при недопускане повече от 10 души в стая/зала и спазване на изискванията за Зелен сертификат.

Преустановяване провеждането на масови мероприятия, като музикални и други фестивали, събори, фолклорни инициативи, фермерски пазари и базари (извън регистрираните като обекти с обществено предназначение), и др. при които не е възможно прилагане на т.нар. „Зелен сертификат“ за присъствие.

Преустановяване провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари и др. Ограничаване на публиката на културни, сценични и други мероприятия – до 50% и представяне на задължителен Зелен сертификат.

Спортни мероприятия да се провеждат без публика, като присъстващите на мероприятието да са със задължителен Зелен сертификат. Мерките ще влязат в сила от 24 януари 2022 г.

Всички ученици от 1 до 12 клас в Сливен и Нова Загора преминават в онлайн обучение от 24 до 31 януари, реши на извънредно заседание Областният кризисен щаб в Сливен.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви