Глобалният електронен концлагер - 2
Глобалният електронен концлагер -2

Всичко написано тук е абсолютно достоверно. Няма никакви недоказани или съмнителни тези. Материалът е обемен и се публикува в две части. Който разбере за какво става дума, ще разбере, че глобалният електронен концлагер е на път…  Приятно четене!

Глобалният електронен концлагер може да заработи съвсем скоро и за него има съвсем открита информация.

Тази система за тотален контрол няма да е зависима от държави, парламенти или правителства, а само и единствено от новите графове и барони, които вече притежават и технологиите и контрола над тях – това са Google, apple, Facebook, amazon, microsoft, Илън Мъск и други по-дребни „подизпълнители“.

Защо ще го направят?

За информация – общата капитализация, тоест – пазарна стойност на 5-те споменати корпорации е над 9 трилиона долара – повече от БВП на Германия, Франция и Великобритания, взети заедно.

Собствениците на тези фирми, наричани за краткост GAFA+M имат толкова грандиозна власт и пари, че вече нямат друга цел освен да владеят света. Около GAFA+M са се групирали нови елити, включително политически, които също се надяват на някакъв суверенитет.

За тях всякакви „бунтове на масите“ са ненужна емоция и трябва да бъдат забравени още преди да се и планират. Целта на електронния концлагер е да предотврати подобни вероятности. А народите?

Всеки от нас, винаги и навсякъде ще бъде под наблюдение на глобален Биг Брадър, за който ще е буквално закрепостен. Концлагерът е явен и видим, а в Китай дори тече „пилотен проект”.

В последните години в „белите държави” в Европа и Америка „назначени” и самозвани „визионери” и теоретици на конспирацията заразяват милиони с откровени лъжи за неща, които никога и никъде няма да се случат. Такива са лъжите за 5G антените, които уж убивали хора и животни или причинявали болести, за намесата на извънземни или за това, че земята, видите ли, била плоска…

В същото време информационно-комуникационните технологии, напреднаха толкова много, че и най-добрите режисьори и сценаристи на фантастични филми не могат да ги стигнат.

Повечето хора вече и не разбират този технологичен растеж.

Наистина не могат да „входират” толкова много нарочно заливаща ги информация.

Друга е истината за членовете на елитите, канещи се да се превърнат в безсмъртни полубогове. Милиардерите, които притежават достъпа до тези технологии са способни да създават реалности много по-страшни от най-страшните теории на конспирацията.

Какво ще представлява този концлагер? Бъдещият глобален електронен концлагер ще се състои от няколко основни компонента –това са:

Вig Data – големите данни, системата интернет на всичко – Internet Of everything, безжичните 5 и 6 G мрежи и системата за глобален интернет „Старлинк“на фирмата на Илън Мъск SPACE X.

Засега още не можем официално да добавим „невронната дантела”, някакви вградени в мозъка „рутери” или комуникационни чипове. Как ще работи тази система?

Вig Data – „Големите данни” знаят много за всеки от нас и сега, системата „Интернет на всичко”, представляваща сама по себе си електронен затвор, ги попълва ежесекундно с нова информация за това какво правим и дори какво си мислим да правим, тъй като съставляващите я милиарди „умни предмети” – като се тръгне от безбройните камери и се стигне до нашите „умни” дрехи, обувки и бельо, непрекъснато предават информация за нас. Всичко това ще се обменя двустранно с мощните сървъри на фирмите за „облачни услуги”.

Безжичните 5G /в бъдеще 6G / мрежи ще спомагат за светкавичния пренос на данните,

а „Старлинк“ на Илън Мъск ще гарантира, че никога няма да има „срив в системата”, тъй като ще е осигурила тотално интернет покритие, за да няма никой къде да се скрие. Следващата стъпка е „точкова система”, осигуряваща „някакъв живот” на послушните и тотални ограничения за непокорните – като се тръгне от намиране на работа и се стигне до пътуване в чужбина или получаване на кредит.

Например – трябва да си купите еди-каква-си пералня с изкуствен интелект, за да работи системата за следене още по-добре. Вие, обаче отказвате и веднага губите точки. И така – с всяка неизпълнена „заповед”. И – най-важното – цялата тази глобална система ще зависи изцяло от капризите и желанията на споменатите милиардери. Никой друг няма да може да я контролира.

Накратко ще опишем компонентите и начина на работа на тази бъдеща „невидима заплаха“… или фатална неизбежност – кой както го разбира?

Глобалният електронен концлагер – невидимата реална заплаха

Системата Вig Data работи отдавна и не е тайна за никого. Това означава „големи данни”. Наистина, това са огромни обеми информация от порядъка на 80 с 21 нули терабайта!

Всички имаме акаунти във Facebook, Twitter, Instagram, Google, Whatsapp, Viber.., постоянно ползваме различна информация от сайтове, мрежи или търсачки.

Всекидневно пишем потоци съобщения, изпращаме линкове, споделяме фотографии или просто търсим нещо за нещо. Показателен факт за това какви информационни обеми се генерират днес е, че за цялото време до 2000 г. е натрупана по-малко информация, отколкото само за 1 минута през 2016.

Обменяните по цял свят данни към 2019 са около 3 ексабайта ежедневно, или 3 000 000 000 000 000 000 байта – 30 със 17 нули. Всичко това е информация, която се „налива” в сървъри, после се обработва и оттам се вади и запазва „ценното“, в смисъл „нужното“. Такава е и същността на работата на Вig Data. При всяко наше сърфиране из мрежата ни подтикват да приемаме „бисквитки”, декларации за поверителност, съгласие за споделяне на местоположение и други подобни.

Приемайки това, ние приемаме сайта да има достъп до нашата лична информация и дори до нашите телефони и компютри. Тя може да стане публично достояние в т.нар. “open data” без никакви ограничения. Тъй като,

приемайки „бисквитките” ние вече сме приели и “open data”.

Така някой може да знае всичко за нас, дори и неща, които не сме споделяли с никого. Много е вероятно вече всички ние да имаме своеобразни „електронни досиета”, в които може да пише за нас неща, които и самите ние не знаем или сме забравили – например – кога за последен път сме си купили еди-каква си марка бонбони или шоколад.

За нас не е важно, но системата помни и това. А как се използват тези данни? Каква е следващата стъпка?

Най-голям „донор” на грандиозните бази данни трябва да стане бързо развиващата се система на „Internet Of Things” и нейния „наследник” „Internet Of Everything” – следващата „интересна” част от електронния концлагер. Интернет на нещата и Интернет на всичко („Internet Of Things” и „Internet Of Everything”) е концепция, стартирала експериментално още в 1999 год. Първият етап – „Internet Of Things”, представлява система за свързаност между предмети с вградена технология за общуване и разпознаване – интелигентна система от вещи, които могат да изпълняват функциите си без участието на човека или без нужда от център, който да ги управлява.

Става дума за „интелигентни вещи” със собствен IP адрес в интернет.

Например – кафемашината ви свършва кафето и сама поръчва по интернет нов пакет кафе. В същото време тази машина знае колко, какво и как пиете кафе и постоянно подава инфо в big data. Същото правят хладилника, печката, музикалната ви уредба и дори дрехите и обувките ви.

Сензори подават информация на осветление, „интелигентен разклонител” включва фурната, климатикът се включва и изключва според температурата – всичко това работи автоматично, а мястото за комуникация е пак интернет.

Към 2019 год за обекти на цялостната концепция в глобален мащаб се сочи цифрата 26 млрд. машини. Потенциалът на системата отдавна беше забелязан от съответните служби.

Още в 2012 год. тогавашният шеф на ЦРУ Дейвид Петреус пише: Интернет на нещата може да промени изцяло шпионажа и разузнаването. Включените в „умното жилище ” устройства – хладилник, телевизор, или дори миялна машина могат да ни дават информация за заниманията на домакина през цялото време.

„Internet Of Things” и Вig Data днес са в основата на любимата мантра на политиците в Европа, Америка, у нас, в Русия или Китай – т.нар. пълна цифровизация. Тази цифровизация много вероятно е реалната основа на системата за тотален контрол – Електронния концлагер, а не някакви нови „бизнес перспективи”, както ни убеждават политиците.

Иван Спиридонов
/Продължение на 21.01.2022 г./

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви