Ромеро
Ромеро

Вокалистът на групата Intelligent Music Project – Рони Ромеро, която ще ни представи на Евровизия 2022, е обявен за издирване в Испания от 17 ноември 2021 г., твърдят публикации в италиански медии.

Изданията предават, че певецът, който в момента живее в Румъния, не се е явил в съда във Валдеморо, за да даде показания за престъпление срещу бившата си съпруга. Тя има ограничителна заповед срещу него, според която Ромеро не може да се доближава на 500 метра от жената, дома или работата ѝ.

Също така на него му е забранено да комуникира с нея по никакъв начин. От 28 декември 2020 г. не може да притежава лиценз за оръжие, докато тази процедура не приключи.

На фона на публикациите в пресата Рони Ромеро изпрати отворено писмо до медиите, в което отрича обвиненията и дава яснота на ситуацията. В писмото той опровергава публикуваната информация в международни и български медии, че е издирван и с действаща заповед за арест от испанския съд. Oбвиненията са свързани с предполагаеми заплахи, отправени от него по адрес на бившата му съпруга.

Ето какво пише вокалистът на Intelligent Music Project без редакторска намеса:

„Публикуваната в медиите информация е частично вярна – съществува съдебна процедура по издирването ми в Испания, с което в момента се занимава моят адвокат. Ето малко факти:

Всичко е започнало още през декември 2020 г., за което никой не ме беше уведомил, защото съдът не е знаел актуалния ми адрес. Бях информиран за обвинението от полицията по средата на улицата по време на неколкодневен работен престой в Испания през юни 2021.

Това се случи, докато взимах сина си, за да прекараме време заедно – шест месеца след като процедурата е започнала. Още на същия ден, както и на следващия, отидох до полицейското управление и до съда, за да получа повече информация за това какво се случва и какви са обвиненията срещу мен (5 и 6 юни 2021, събота и неделя).

След като впоследствие нямах възможност да се явя на насрочения от съда разпит, поради това, че нито тогава, нито в момента живея в Испания, съм бил обявен за издирване. Но, както споменах, за това в момента се грижи моят адвокат.

Съдът, полицията и испанското посолство в Букурещ знаят актуалния ми адрес, телефонния ми номер и имейла ми, след като аз лично ги подадох на 5 юни 2021 г. – веднага след като бях информиран за съдебните процедури срещу мен – направих това с идеята да помогна на разследването, както и да бъда информиран за всяко развитие, свързано с него. От юли 2021-а до момента нямам никаква информация за развитието на случая.

Искам категорично да заявя, че обвиненията срещу мен са абсолютно неверни и са базирани на изваден от контекста текст от SMS по време на кореспонденция, случила се в пика на пандемията от COVID-19 през 2020-а, когато нямах възможност да пътувам до Испания и респективно да виждам 8-годишния си син.

Възползвайки се от тази ситуация, на мен ми беше отказвано да комуникирам с него – нито по телефон, нито по Skype, нито чрез която и да е платформа. Към момента все още нямам възможност да комуникирам със сина си.

Оповестяването на информацията за разследването до медиите именно в този момент от моята кариера е поредният мръсен номер, целящ да опетни името и имиджа ми – нещо, от което страдам от момента, в който се преместих да живея в Букурещ. Заедно с годеницата ми постоянно сме обект на тормоз дори в социалните мрежи – от фалшиви профили с един и същи източник.

Всеки, който ме познава, знае, че никога не бих заплашил със смърт и най-големия си враг, дори и да имах такъв. Всички мои приятели, колеги в групите, от които съм част, бизнес партньори могат много добре да опишат моята личност – нормален човек, музикант, който просто иска да бъде щастлив в личния и професионалния си живот.

За съжаление има хора, които не могат да приемат чуждото щастие. Времето и правосъдието ще покажат каква е истината и ще поставят недоброжелателите на мястото, което заслужават.“

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви