Новак Джокович загуби делото в опит да избегне депортация от Австралия, като Федералният съд взе единодушно решение да отхвърли обжалването му да остане в страната и да защитава титлата си от Аустрелиън Оупън.

„Разпорежденията на съда са молбата да бъде отхвърлена“, заяви главният съдия Джеймс Олсоп.

Джокович трябва да плати разходите по делото.

Неговите адвокати заявиха, че искат половин час, в който да решат дали ще предприемат други стъпки или ще се съгласят с решението.

Лидерът в световната ранглиста възрази срещу едноличното решение на министър Хоук и доводите, че застрашава здравето и живота на австралийските граждани. Трима съдии изслушаха доводите на двете страни в продължение на 5 часа, а след това се оттеглиха, за да вземат решение.

Основните мотиви на министъра Алекс Хоук за решението да отмени документите на сърбина за пребиваване на територията на страната са, че той подклажда настроения против ваксините срещу коронавирус.

Тази тема беше дълго дискутирана пред съда, като защитата на Джокович твърдеше, че от министерството се осланят на старо интервю на тенисиста пред Би Би Си и той никога не е влияел на феновете по време на участието си в предишни турнири.

Ноле няма да играе на Откритото първенство на Австралия и да изпълни мечтатата си за рекордната 21-ва титла от Големия шлем. С по 20 титли са той, Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Федерер също пропуска първенството, което отваря възможност рекордьор да стане Надал.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви