Дом на нефтохимика
Дом на нефтохимика

Да се намалят цените за наемане на обектите общинска собственост (помещения, зали, пространства на закрито), в които се провеждат културни събития с продажба на билети, за физически и юридически лица – наематели или ползватели, които са ограничили дейността, вследствие на мерките и ограниченията, наложени по време на извънредната епидемична обстановка.

Това предлагат общинските съветници от ПП ГЕРБ с докладна записка, която вече е входирана в ОбС-Бургас.

От мнозинството в местния парламент искат намалението да е реципрочно на броя продадените билети, отнесени към общия капацитет на помещението, но не по-малко от 70% от цената на наема.

От ГЕРБ поясняват, че с тях са се свързали културните организатори, които са ги сезирали за невъзможността да организират събития при пълен наем.

Според тях новите обстоятелства водят до фактически локдаун, тъй като публиката не е достатъчна и провеждането на събития е нерентабилно.

Отмяната на събития се отразява негативно и на приходите на Община Бургас.

При направена справка в Община Бургас – в периода от 1 септември до 20 октомври приходите от външни продукции, представени в Културен дом НХК, при позволена заетост 50 процента от капацитета, са 4 630 лв.

За периода 21 октомври – 15 ноември приходът е 800 лв. като първите десет дни след новата заповед всички предварително планирани събития в основната зала на Културен дом НХК бяха отменени.

Решението по докладната ще се вземе на заседанието на Общински съвет в края на месеца.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви