Динко
Динко

Динко Динев е един от най-проспериращите млади български тенисисти. Бургазлията тренира в тенис клуб „Авеню“ и зад гърба си вече има забележителни успехи на български и международни кортове.

Динев е 70-и в световната ранглиста за юноши. През миналата година Динко игра два финала в турнирите на ITF до 18 години, като спечели една титла в Шимкент в края на юни. В края на миналата година Динев бе част от отбора на ITF за турнирите Еди Хер и Ориндж Боул в САЩ.

Въпреки богатата си визитна картичка талантът за пореден път не намери място в Десетката за най-добър спортист на Бургас.

Затова пък специалистите от Българската федерация по тенис отдадоха заслужено внимание на българския тенисист, а Динко Динев даде специално интервю за сайта.

Както по-рано съобщихме, Динко Динев стартира годината с участие в основната схема на Australian Open за юноши. За него това ще бъде дебют в турнирите от Големия шлем. Надпреварата за тенисисти до 18 години започва на 24 януари в Мелбърн.

 – Динко, Новата година ще започне за теб с участие на Откритото първенство на Австралия за юноши. Има ли някакво притеснение в теб?

– Чувствам се уверен, развълнуван и готов за първия ми турнир от Големия шлем за юноши. По скоро няма притеснение.

– Как премина подготовката ти и чувстваш ли се готов за това сериозно предизвикателство?

– Подготовката беше тежка тъй като от септември до края на ноември имах контузия, но мога да кажа, че в момента се чувствам готов.

– Как оценяваш представянето си през миналата година и доволен ли си от постигнатото?

– 2021 беше доста тежка година за мен. Имах доста слаби моменти през годината, но като цяло съм по-доволен от това, че успях да ги преодолея отколкото от резултатите ми.

– Кое беше най-голямото постижение за теб през годината?

– Както казах беше доста трудна година. Все пак успях да спечеля турнир от 3-та категория на ITF, да играя финал на 3-та категория, и да спечеля няколко титли на двойки през годината. Също така успях да стана и Държавен шампион за юноши.

– Беше част от отбора на ITF за турнирите в САЩ. Какво ти помогна това?

– Турнирите в САЩ и Мексико ми помогнаха много за моя опит, но за жалост не бях на пълно възстановен. Физиотерапевите в Мексико ми помогнаха за пълното ми възстановяване.

– Имаш ли подкрепа за това което правиш?

– Да, получавам нужната подкрепа от федерацията, треньорите и хората около мен. На всички съм много благодарен.

– На какви турнири ще наблегнеш през годината?

– Още не съм напълно наясно с програмата ми след Австралия. Ще се опитам да стигна до топ 20 преди Ролан Гарос за да започна да играя турнири за мъже.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви