БСП изгони от
БСП изгони от "Дума" и Велислава Дърева

Чистката във вестник „Дума“ продължава. БСП отстрани още едно знаково перо на вестник „Дума“ заради критики към ръководството.

Уволнена е и Велислава Дърева, която освен журналист, е и ярък представител на левицата, член на Националния съвет на партията. За това съобщи самата Дърева в профила си във Фейсбук.

„От днес, 14 януари и аз не съм част от екипа на Дума. Просто са махнали моето име от карето на вестника. Уволняват те подло, бандитски, иззад ъгъла. Без аргументи, без мотиви. Дерзайте, корнелианци!“, пише в профила си във Фейсбук Дърева.

Дърева е сред най-острите критици на лидера на партията Корнелия Нинова и нейната политика, като неведнъж е искала оставката й. Тя неколкократно предупреждава, че партията отива към дъното, ако няма смяна на ръководството.


Скрийншот: Фейсбук

Журналистката беше и член на инициативния комитет за втория мандат на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова. Друг член на комитета на Радев, Анна Заркова реагира с възмущение на новината.

Това е второ поредно отстраняване на журналист от партийния вестник за два дни. От пресцентъра на БСП вчера отрекоха да има уволнен журналист и обясниха, че просто е изтекъл договорът на Христова. В началото на декември 30 журналисти от „Дума“ се подписаха под протестно писмо до пленума на БСП с оплакване за оказван натиск върху пишещите от страна на „Позитано“ 20.

Само преди ден от вестника бе отстранена Велиана Христова, председател и на СБЖ в „Дума“. Започна петиция в нейна защита, която до момента е събрала няколкостотин подписа, а възмущението си от уволнението й изказа дори вицепрезидентът Йотова.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви